Denise & Kirsten

Blog minor digital marketing http://uitineigenland.weebly.com/

Doelgroep & persona’s

Aangepast: doelgroep
Voor ons is het beschrijven van een doelgroep een lastige taak omdat wij ons feitelijk richten op ”iedereen die geïnteresseerd is in een dagje uit”. In feite gaat iedereen weleens een dagje uit en we willen de doelgroep het liefste breed houden,  maar wij hebben vernomen dat ”iedereen” te breed gekozen is en zijn het hiermee eens. Naar aanleiding van onze opstart van Facebook zijn wij erachter gekomen dat de meeste likers de leeftijd hebben tussen de 18 en 45 jaar oud. Deze groep willen wij als doelgroep aanhouden omdat zij onze bezoekers zullen zijn van de website en omdat zij op dit moment ook geinteresseerd zijn in de informatie die wij hen aanbieden. Ze zijn immers niet voor niets likers van onze pagina!

Om deze redenen hebben wij als doelgroep de volgende groep gekozen:

”Wij richten ons op onze toekomstige bezoekers, die de leeftijd hebben tussen de 18 en 45 jaar, en  die op zoek zijn naar juiste en gestructureerde informatie voor een gezellige en leuke dag uit. Wij willen hun de hulp aanbieden om de juiste keuze te maken!

Wij willen de doelgroep bereiken door interactie met hen te hebben via Facebook en via ons forum op de website. Via Facebook hebben wij op dit moment 51 volgers die tot de doelgroep behoren. Door middel van een juiste vorm van SEO zijn wij goed vindbaar via Google en willen wij ook onze doelgroep bereiken.

 

Aangepast: persona’s
Hans
Hans is een gepensioneerde man van 69 jaar. Over twee weken wordt hij 70 jaar. Voor zijn verjaardag heeft hij van zijn kinderen en kleinkinderen een computer gekregen. Van zijn kleinkinderen heeft al een aantal computerlesjes gehad, maar alles is nog zeer ingewikkeld voor hem. Het enige wat op uit zichzelf kan is naar internet explorer gaan en dan naar www.google.nl. Vervolgens weet hij ook dat hij in de zoekbalk iets kan opzoeken, maar zodra hij op een website komt kan hij het niet meer vinden.

Om zijn verjaardag te vieren wil hij met de hele familie (kinderen en kleinkinderen) een dagje uit in eigen land. Hij heeft dit idee voorgesteld en zijn kleinkinderen helpen hem om tot inspiratie te komen wat te doen. Het moet een uitje zijn dan geschikt is voor iedereen, voor jong en oud. Hans start internet explorer op en zoekt op het woord ‘uitje met de familie’. Na een aantal website af te gaan, die voor hem aardig ingewikkeld waren omdat hij niet precies wist onder welk kopje hij moest zoeken, komt hij uit op de website van ‘Uit in eigen land’. Hier ziet hij op de homepage meteen een stukje tekst met de kop ‘Met wie?’. Hij leest het korte stukje en ziet dat er ook uitjes zijn voor de hele familie. Zijn kleinkinderen vertellen hem dat hij op het woord ‘familie’ kan klikken omdat dat gelinkt is naar de pagina met de uitjes voor de familie. Deze pagina is overzichtelijk opgebouwd, met een aantal ideeën voor uitjes en een korte uitleg erbij.

Marieke
Marieke is een studente in Amsterdam. Net als iedere andere student beweegt zij zich gemakkelijk door het digitale netwerk. Tevens maakt zij ook gebruik van de verschillende social media, zoals Facebook en Twitter.

Marieke wil een dagje uit met haar vriendinnen, maar ze hebben allemaal geen idee wat. Ze zijn het er wel over eens dat ze niet ver en lang willen reizen. Marieke stelt voor om even op internet te zoeken naar ideeën. Ze klikt haar webbrowser aan, die meteen als startpagina www.google.nl heeft. Ze zoekt op verschillende zoekwoorden: ‘vriendinnen’, ‘Amsterdam’, ‘leuk dagje’, etc.

Uiteindelijk komt ze op de website van ‘Uit in eigen land’ terecht. Zo gemakkelijk als dat het internet is gaat zij met haar muis over de balk bovenaan de pagina. Bij het blokje ‘Waar?’ ziet ze dat ze helemaal kunt doorzoeken tot een stad. Ze gaat naar de pagina van ‘Amsterdam’ en ziet hier een overzichtelijk opgebouwde pagina, met een aantal ideeën met een korte uitleg erbij.

Ze plaatst op Facebook een post waarin ze haar vriendinnen tagt en een link naar de website plaatst. ‘Meiden, wat willen jullie het liefst doen?’ Op deze manier komen haar vriendinnen ook op de website, maar ook andere vrienden van Marieke die benieuwd zijn wat er te zien valt op die pagina.

 

Onze doelgroep
Wij kunnen geen doelgroep opstellen die is samengesteld door middel van leeftijd/ras of groepssamenstelling. Voor ons is dit onmogelijk omdat wij ons feitelijk richten op ”iedereen die geïnteresseerd is”. Daarom hebben wij als doelgroep de volgende groep gekozen:

”Wij richten ons op alle mensen, ongeacht leeftijd of groepssamenstelling, die op zoek zijn naar juiste en gestructureerde informatie voor een gezellige en leuke dag uit en wij helpen hun de juiste keuze te maken”.

Wij willen de doelgroep bereiken door interactie met hen te hebben via Facebook en via ons forum op de website. Door middel van een juiste vorm van SEO zijn wij goed vindbaar via Google en willen wij de doelgroep bereiken.

 

Persona’s
Hans
Hans is een gepensioneerde man van 69 jaar. Over twee weken wordt hij 70 jaar. Voor zijn verjaardag heeft hij van zijn kinderen en kleinkinderen een computer gekregen. Van zijn kleinkinderen heeft al een aantal computerlesjes gehad, maar alles is nog zeer ingewikkeld voor hem.

Om zijn verjaardag te vieren wil hij met de hele familie (kinderen en kleinkinderen) een dagje uit in eigen land. Hij heeft dit idee voorgesteld en zijn kleinkinderen hebben hem begeleid naar de website van ‘Uit in eigen land’. Daar kon Hans gemakkelijk de informatie zoeken die hij zocht, namelijk een uitje met de familie.

 Marieke
Marieke is een studente in Amsterdam. Ze wil een dagje uit met haar vriendinnen, maar ze hebben allemaal geen idee wat. Ze zijn het er wel over eens dat ze niet ver en lang willen reizen. Marieke gaat op internet op zoek naar ideeën  Als snel komt ze op de website van ‘Uit in eigen land’. Daar kan ze gemakkelijk zoeken naar uitjes in Noord-Holland en Amsterdam.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: